Home Inloggen Binnenkort start weer een opleiding tot coach! Uit Je Hoofd, In Je Lijf Hervind evenwicht tussen hoofd, lichaam en emoties

 

Basistraining Aanpak van stress

 

 

Piekeren, tobben, in je hoofd zitten, vastlopen, het zijn allemaal kenmerken van onze steeds maar drukker en sneller wordende maatschappij. Ons hoofd draait overuren om alles bij te kunnen houden, met op den duur alle gevolgen van dien: stress, vermoeidheid, spanning, onzekerheid, lichamelijke (pijn)klachten. 

 

En als je goed kijkt naar onze maatschappij dan zie je dat deze zich kenmerkt zich door een overwaardering van de geest, of het nu ging om je leerprestaties op school, de wijze waarop je jezelf uitdrukt of verwoord, de examens die je hebt afgelegd of hoe je presteert op je werk, het is overwegend het product van ons brein. En hoewel onze ratio enorm belangrijk is om te kunnen overleven, vragen we vandaag de dag teveel van ons brein, met alle gevolgen van dien. Veel mensen ervaren stress omdat ze niet meer in staat zijn om hun 'denken' UIT te zetten! Maar wat kun je daar aan doen?

Denken en voelen in balans

 

Als je kijkt naar mensen die lekker in hun vel zitten en het leven goed aan kunnen, dan is er sprake van een balans tussen denken en voelen. Beide aspecten zijn even belangrijk.

 

En omdat in onze maatschappij vooral het denken wordt aangesproken, komt het voelen bij velen van ons in de knel. Vraag is: hoe kunnen we het voelen weer AAN zetten?

 

Met behulp van diverse oefeningen, opdrachten, theorie en filmpjes, gaan we je helpen om weer te gaan voelen door je lichaamsbewustzijn te vergoten.

 

Vanuit de gedachte: je lichaam liegt niet, zul je leren om bij jezelf te herkennen wat er speelt. En zodra je lichaamssignalen herkent, kun je direct ingrijpen.

 

Wij zijn ervan overtuigd: als je de balans tussen denken en voelen weet te vinden, dan zul je meer rust, kracht en eigenwaarde gaan ervaren.

0nze unieke Aanpak van stress training

 

In het programma Aanpak van stress ga je leren om je emoties weer bewust te voelen. We zetten een unieke combinatie van technieken in om dit te bereiken. Stap- voor-stap zul je vanuit rust, je emoties leren herkennen, erkennen en managen. Als je dat proces gaat beheersen, dan beloven wij je dat je veel meer rust, meer kracht en meer zelfvertrouwen gaat ervaren!

Na het volgen van het programma zul je in staat zijn om:

 


►       blijvend een basis RUST bij jezelf te ervaren!
►       je lichaam te leren kennen als bron en 'verklikker' van informatie
►       spanningsmomenten te signaleren, te interpreteren en om te buigen naar neutraal
►       verschillende technieken in te zetten om spanning te doorbreken en ontspanning te creëren
►       meer rust en ontspanning in het hoofd en in het lichaam
►       sterker en positief besef van jezelf, meer rust en tevredenheid over jezelf en je leven