Home Inloggen Begin 2023 start onze top-opleiding tot coach! Uit Je Hoofd, In Je Lijf Hervind evenwicht tussen hoofd, lichaam en emoties

Feedback van onze deelnemers

 

Vele mensen hebben de verschillende trainingen van het platform ‘Uit je hoofd, in je lijf’ inmiddels gevolgd. Elke deelnemer had weer een andere reden om voor een bepaalde training te kiezen. Dit is in willekeur wat de verschillende deelnemers hebben ervaren na afloop van het volgen van één van de (of beide) programma's. 

 

Ans - Zelfstandig ondernemer

"Ik liep in mijn leven tegen een aantal zaken aan. Zo kon ik me heel eenzaam voelen, had veel last van pijn in mijn middenrif, was emotioneler, had moeite om nee te zeggen tegen mensen, was moe en kon me moeilijk ontspannen. Ook had ik het gevoel door weinig mensen begrepen te worden, ik voelde me mijn hele leven al anders waardoor ik me ook eenzaam en onzeker kon voelen. 
De  training Aanpak van Stress heeft mij veel gelukkiger gemaakt. Ik voel me zekerder van mijzelf, ik durf nu nee te zeggen zonder me daar rot over te voelen en ik kom beter voor mezelf op. Eigenlijk heb ik mijn eigen ik weer terug gevonden. Door op tijd op de rem te gaan staan lukt het me ook beter om rustig te zeggen wat me dwars zit. Dit heeft ook een positief effect op de relatie met mijn partner. Aanvankelijk dacht ik dat mediteren niets voor mij zou zijn. Maar daar wil ik op terugkomen. Ik heb wekelijks meegedaan met de meditaties van Meditatie.live. Ik vind het zo geweldig en het is zo rustgevend. Echt een aanrader. 

In het begin moest ik echt even wennen en erin komen. Je moet er wel vertrouwen in hebben en ook best veel tijd in steken om zover te komen. Maar dankzij de super goede begeleiding van Viviane is het gelukt, Yes!!"

 

Pascal - Productontwikkelaar

"Tijdens mijn burn-out kwam ik in aanraking met de training Aanpak van stress. Mijn klachten waren extreme vermoeidheid en totaal geen energie. Lopen, wandelen ging bijna niet meer. De training maakte duidelijk dat ik mijn emoties negeerde en ik leerde mijn emoties te herkennen, voelen en waarderen. Ik kan nu beter omgaan met stress, zelfs in moeilijke omstandigheden. Ik heb de methodes geïntegreerd in mijn dagelijks leven, wat mijn levenskwaliteit heeft verbeterd! Ik herken mijn emoties en kan beter naar mijn lichaam luisteren. De energie is grotendeels terug en de pijn in mijn benen aanzienlijk verminderd. Ik kan deze training iedereen aanraden!"

 

Liesbeth - Medisch specialist
"Prima training waarin je geleerd wordt stil te staan bij je lichamelijke ongemak en de bewustwording van jouw emoties, je geldende waarden en normen. Vervolgens wordt stilgestaan bij je positieve emoties en daarbij voor jou passende gedrag. De begeleiding door een goede coach is essentieel zodat bij vragen en/of vastlopen in het programma, er ondersteuning geboden kan worden. De handvaten die de cursus biedt kunnen indien nodig telkens weer gebruikt worden."

 

Bas - werkzaam in het onderwijs

"Ik kan er kort over zijn: iedereen die het gevoel heeft op slot te zitten of vast te lopen in frustraties en die de durf heeft om zichzelf eens kritisch onder de loep te nemen, moet de training Aanpak van Stress volgen. Waarom laat zicht het beste illustreren met een paar voorbeelden. Ik kan nu weer genieten van dingen zo intens dat ik het vakantiegevoel noem. Een kop koffie kunnen zetten met een vakantiegevoel. Een wandeling maken en zo intens genieten dat ik me afvraag waarom ik nog op vakantie zou gaan. Hernieuwd genieten van mijn kinderen. etc. Dat geeft zoveel geluk en energie terug die ik uit het oog was verloren dat ik zou willen dat ik deze training eerder had gedaan."

 

Joke, arbeidsdeskundige
"Met emoties omgaan heb ik van huis uit niet meegekregen. Toen ik bij een detacheringsklus geconfronteerd werd met heftige emoties besefte ik wel dat het niet goed met me ging, maarik  wist niet hoe ermee om te gaan. 
Beide trajecten van het platform Uit je hoofd, in je lijf, hebben me laten inzien dat ik mijn emoties (met name negatieve) niet moet negeren, maar juist erkennen. Als ik spanning tussen de schouders voel, weet ik dat ik weer beter naar mezelf moet luisteren. De oefeningen van UJH-IJL hebben me in een aantal weken tot rust gebracht, waardoor ik ook de mislukte detachering in perspectief kon zien. Ik ga nu contacten meer vanuit mijn gevoel aan en durf mezelf ook beter te laten zien, heel fijn!"

 

Betty, medewerker Backoffice
"Ik zocht contact met een coach met de wens om steviger en stabieler te gaan staan in mijn functie. Ik wilde meer inzicht krijgen in mijn aanwezige valkuilen en leren hoe ik hier anders mee om kon gaan. Als onderdeel van mijn coachtraject heb ik de training Grip op je Gedrag gevolgd. Inmiddels heb ik een mildere blik op mezelf gekregen.  Ik zoek makkelijker het telefonisch contact met klanten en opdrachtgevers op.  Ik heb dan duidelijk een doel voor ogen wat ik op dat moment wil bereiken en ik waak ervoor dat dit ook lukt. Het lukt me nu beter om oude patronen (als gevolg van stress bij werkdruk) sneller onder ogen te zien, dit eerder te benoemen naar een ander toe."

 

Martine, Juridisch medewerker
"Ik heb de training Aanpak van Stress
gevolgd omdat ik dreigde uit te gaan vallen als gevolg van stress en onrust.
 Mijn ervaringen zijn ronduit positief. De training heeft me direct praktische handvatten gegeven om voldoende tijd voor mezelf te pakken en mijn grenzen aan te geven. De combinatie van oefeningen en opdrachten hielpen mij om de onrust in mijn hoofd tot rust te brengen en meer bewust te gaan leven. Ik word nu niet meer geleid door mijn gedachten, maar sta zelf aan het roer."

 

Miriam, medewerker Klantcontact
"Ik was  niet alleen druk in mijn hoofd maar ook erg onzeker en bang, dat ik dingen verkeerd deed of verkeerd uitsprak naar klanten. Ook had ik het gevoel niet serieus genomen te worden door mijn omgeving. Het was de manier hoe ik het soms bracht wat ervoor zorgde dat ik niet kreeg wat ik wilde. Nu, na het volgen van de training 'Grip op je Gedrag', voel ik mij rustiger en ervaar ik meer zelfvertrouwen. Aan de reactie van mijn omgeving merk ik dat de training echt heeft gewerkt! Doordat deze training zo goed is opgezet en niet uitgaat van enkele trucjes om je gedrag te veranderen, wordt het een gewoonte om op een andere manier met jezelf en je omgeving om te gaan. Heel erg bedankt voor de ondersteuning en ik ga hier zeker mee door!"

 

Margrit, medewerker Gemeente
"Door een burn out ben ik via mijn bedrijfsarts met het programma 'Uit je hoofd, in je lijf' in aanraking gekomen. Dit was het allerbeste wat me kon overkomen. Door alle handvatten die ik tijdens het traject van de coach heb gekregen sta ik  nu beter en positiever in het leven, ik heb weer energie gekregen. Ook krijg ik zeer veel positieve reacties van de mensen om me heen. Ik ben echt blijvend veranderd en ik vind dat ik een groot cadeau voor het leven gekregen heb."

 

Wim, Technicus

"Dit voorjaar klopte ik aan bij een van de coaches voor hulp. Na lang wikken en wegen en eigenlijk ten einde raad, de stoute schoenen aangetrokken en haar om hulp gevraagd. Ik had een lijf dat behoorlijk tegenstribbelde en vooral een hoofd dat geen rust kende, wat mij zover bracht om te kiezen voor een indiviueel traject. Met een nuchter en duidelijk intakegesprek, heb ik de beslissing genomen om vol voor de route "Uit je hoofd,in je lijf" te gaan. En waar sta ik nu??

De oefeningen helpen mij nog iedere dag om rust in mijn hoofd te houden en ik ben vast besloten om de ingeslagen weg  te vervolgen. Veel gaat mij steeds beter af en gaat steeds meer eigen worden. Samengevat kan ik zeggen dat ik eindelijk rust in mijn hoofd heb en daardoor weer kan genieten van leuke dingen. Dit traject te volgen is misschien wel de beste beslissing in mijn leven."

 

Rachel, Verpleegkundig specialist

"Ongemerkt kanaliseerde de onvrede zich in spanningen in mijn lichaam en boosheid op andere mensen. Door mijzelf het traject 'Uit je hoofd, in je lijf' te gunnen, heb ik helder gekregen hoe belangrijk het is om stil te staan bij wat er in mij speelt en dit serieus te nemen. En vooral: hoe ik mijzelf hiermee kan helpen?

De winst van het individuele coachingstraject bestond voor mij uit: dat mijn coach mij uitgenodigde om de ruimte te nemen om te vertellen wat er speelt. Normaliter doe ik dat niet zo gemakkelijk omdat ik geneigd ben om mijn gevoelens teveel te relativeren. Hierdoor ontneem ik mijzelf de mogelijkheid om te begrijpen en te doorleven wat er speelt."

 

Jan, Rayonmanager

"Ik had last van maagpijn, slecht slapen/dromen, gejaagde  ademhaling, onrust in mijn lijf en niet willen toegeven dat ik te ver en te lang was doorgegaan. En eigenlijk ben ik ben toch wel een beetje sceptisch het traject in gegaan. 

Maar na een paar weken, merkte  ik een al behoorlijke verbetering zowel lichamelijk als geestelijk. Beter slapen, bijna geen maagpijn meer, minder onrustige gevoelens, meer ontspanning in mijn lichaam en mijn hoofd. Door de ademhalingstechnieken, de zelfreflectie verkreeg ik meer bewustwording. Het lukte me om meer en vooral op tijd  mijn eigen grenzen te bepalen en bewaken. 

De training vergt wel een stuk motivatie, vooral in het begin moet je dagelijks je oefening doen en opdrachten maken. Na verloop van tijd kun je dit terugbrengen naar 1 of 2 x per week.

Het eindresultaat is verbluffend, ik ben heel erg blij met de coaching. Ik voel me een ander mens vergeleken met 1 jaar geleden. Ik heb rust in mijn lichaam en hoofd, ik ben zelfbewust en kan mijn eigen grens bepalen. Kortom een geweldig resultaat."

 

Annet, Bedrijfsarts

"Deze training laat in 6 korte stappen zien hoe je een stressvol leven kunt veranderen in een leven wat energie geeft. Het leert je signalen van je lijf herkennen en erkennen, waardoor je eerder op de rem kunt trappen bij stressvolle momenten. Daarnaast wordt hartcoherentie gebruikt, wat maakt dat het gevoel van rust ook duurzaam aanwezig blijft. In mijn beleving combineert deze training een stukje mindfullness, met coaching en hartcoherentie.

Ik zou deze training aanraden bij milde tot matige spanningsklachten en/of bij lichamelijke klachten ten gevolge van spanning. Daarnaast kan deze training ook heel goed preventief gebruikt worden om klachten door potentieel stressvolle situaties voor te zijn. Bij ernstiger klachten (burn out), is het verstandiger een individueel traject te doen."

 

Cindy, Team Manager Informatievoorziening

"Nog maar 12 weken geleden was ik mij er niet van bewust dat ik mijn emoties negeerde. Ik rende maar door van dag tot dag, van week tot week, maar ik werd er niet gelukkig van. Eigenlijk leefde ik als een zombie. Nu (be)leef ik intenser, met zowel de positieve als de negatieve emoties. Ik geef hierdoor meer ruimte aan mijzelf als persoon en cijfer mijzelf niet langer weg.

Hoe ik de training heb ervaren? Goed, zeer goed zelfs. Wat een mooie oplossing om de interessante werkmap met feiten, inspirerende spreuken en wegwijzers te combineren met Skype. Op afstand, toch direct contact en super begeleiding. Dit helpt mij nu, maar zal mij in de toekomst nog steeds ruggensteun geven met de geluidsfragmenten. Top Frances!!"

 

Marloes, Verpleegkundige

"Nu ik de training heb gevolgd, ben ik me veel meer bewust van mijn negatieve gedachten en wat die voor invloed hebben op mijn functioneren en op de spanning in mijn lijf. Op momenten dat ik nu veel spanning voel, neem ik bewust even de tijd om een ademhalingsoefening of een geleide meditatie te doen. Ik merk dan dat er na 15 minuten een duidelijke ontspanning is: lichamelijk en mijn hoofd is ook minder vol met gedachten. Die ontspanning heb ik ook als ik lichamelijk bezig ben geweest. Dan voelt mijn hoofd lichter.

Ik heb de training als heel positief ervaren. Het werkboek is in duidelijke taal en overzichtelijk ingedeeld. Ik vond het handig dat ik de audio-oefeningen op mijn mobiel kon afspelen, zodat ik ze altijd bij me had. Ook het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers was fijn. Ik ben er nog niet, maar de cursus heeft me wel geholpen om een begin te maken met verandering."

 

Sara, Interieurarchitect

"Dit traject heeft mij meer gebracht dan ik vooraf had kunnen bedenken. Na het eerste hoofdstuk was ik al verkocht. Door de oefeningen en informatie die ik kreeg werd mijn bewustwording direct heel anders. Ik merkte al snel dat ik minder ging piekeren en beter ging slapen doordat ik steeds meer controle kreeg over mijn eigen leven.

Door de oefeningen consequent te doen leer je beter te luisteren naar wat je lichaam je aangeeft en dit te herkennen en erkennen. Hierdoor heb ik rust en zekerheid bij mezelf gevonden en kan ik intens genieten van alle dingen die op mijn pad komen. Ik hebt het gevoel dat ik alles weer aan kan.

Als je dit programma wilt laten slagen moet je wel de motivatie hebben om iets te veranderen aan je leven. Jij ben degene die de touwtjes in handen heeft, niet een ander."

 

John, Manager ICT en Ontwikkeling

"Een groot verschil voor mij is dat ik ben gaan letten op mijn gevoelens door deze te herkennen, erkennen en benoemen wanneer ze zich voordoen. Deze bewustwording alleen al geeft mij een stuk rust die ik voorheen niet had. Ik heb het traject als zeer leerzaam ervaren, want het heeft niet alleen mijn bewustzijn vergroot, maar ook de nodige technieken verschaft waarmee ik de rust in mezelf nog meer kan versterken."

 

Irene, Schadebehandelaar

"De training "uit je hoofd in  je lijf" vond ik erg leerzaam en af en toe ook confronterend. Ik leerde een kant van mezelf kennen die ik nog niet eerder had ontdekt. De training vond plaats in een gezellige sfeer met persoonlijk respect voor iedere deelnemer. Uiteindelijk heeft het mij inzichten gegeven waarmee ik de rest van mijn leven rekening zal houden en er zo mijn voordeel mee kan doen."

 

Giulian, Medewerker Klantenservice

"Ik ben er nu volledig van bewust wat het effect is van emoties (positief of negatief) op mijn lichamelijke gesteldheid. Door de inzichten die ik heb gekregen tijdens deze training heb ik geleerd mijn lichaam te gebruiken als een soort GPS. Hierdoor kan ik mijn emoties beter beheren en heb ik de regie in eigen hand. In plaats dat het mij energie kost levert het mij juist energie. De training is intensief en het vergt veel discipline. Uiteindelijk levert het jou veel op! Frances behandelt eenieder gelijkwaardig en met respect".

 

Maartje, Klantadviseur

"Als ik nu terugkijk is de grootste winst dat ik me een aantal zaken bewust ben geworden en vooral over mezelf. Ik heb ervaren dat ik de rust in mezelf moet zoeken en dat ook kan zoeken. Door mijn ademhaling en hartcoherentie te sturen, lukt het mij om mijn neiging tot piekeren terug te brengen in normale proporties. Het resultaat is ook dat ik milder ben voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving."

 

Berry, Medewerker Portfoliomanagement

"In het begin was ik eerlijk gezegd redelijk sceptisch ten opzichte van het thema "uit je hoofd, in je lijf". Dit was mede ingegeven doordat mijn vrouw een soortgelijk traject heeft gevolgd en ik het eigenlijk maar onzin vond. Na de eerste interactieve bijeenkomst heb ik mijn mening toch bij moeten stellen en viel het mij op hoeveel innerlijke rust je bij jezelf kunt oproepen door middel van diverse techneken. De training heeft mij naast de innerlijke rust in mezelf, ook gebracht dat ik naar andere mensen meer rust en zelfvertrouwen uitstraal."

 

Barbara, teamleider Finanacieel Advies

"Door de training ben ik me bewuster van mijn gevoel geworden. Ik probeer emoties nu waar te nemen en me er minder door mee te laten slepen, meer te kiezen wat je ermee doet. Ik probeer meer rekening te houden met mijn eigen wensen en mezelf minder weg te cijferen. Het aantal bijeenkomsten van de training is goed, de combinatie tussen oefeningen en theorie werkt ook goed, al blijft het lastig om dagelijks tijd vrij te maken voor de oefeningen. De positieve benadering van Frances tijdens de Skype-sessies is fijn en werkt motiverend."

 

Harm, Constructeur

"In mijn werk was ik perfectionistisch ingesteld en liet ik dingen moeilijk los. ’s Nachts werd ik vaak wakker van zaken die mij bezig hielden. Ook lichamelijk voelde ik de stress, dus ik wilde gewoon weer grip op mezelf krijgen. 

Ik merk dat ik veel van het traject heb geleerd en inmiddels eigen heb gemaakt. Niet alleen op het werk houd ik me nu makkelijker staande, maar zelfs in een emotioneel heftige periode die ik onlangs heb doorgemaakt, lukte het mij om ondanks alle spanningen veel rustiger te blijven. Ik voel nu echt wat er door me heen gaat en kan het gevoel ook uitleggen naar de ander. De oefeningen helpen mij om de rust en kracht te voelen in mezelf." 

 

Marry, Fysiotherapeut

"De training "uit je hoofd, in je lijf" sloot erg goed aan bij het coachingstraject wat ik ook bij Frances heb gevolgd.
De verschillende oefeningen stellen je in staat beter te leren luisteren naar je lichaam. Wat ik als erg prettig heb ervaren is dat je zelf na afloop van het trainingstraject een keus kunt maken welke vorm het best bij je past. Je bent dus niet gebonden aan 1 bepaalde oefenvorm. Naast dat ik de training als waardevol voor me zelf heb ervaren, kan ik bepaalde aspecten ook met goed resultaat in mijn werk gebruiken.
Frances geeft de trainingen op een plezierige manier, stimuleert je en respecteert je grenzen."

 

Andy, senior consultant woningbouwcoöperatie

"Door de zelfreflectie, de coachgesprekken en bijbehorende oefeningen, ben ik me bewust geworden van mijn aangeleerde en mezelf beschermende gedrag. Door 'het voelen' toe te laten, heb ik een keuzemogelijkheid kunnen creëren in mijn gedrag en in mijn acties en dat voelt zeer prettig! Hierdoor is er bijzonder veel rust in mijn hoofd gekomen en heb ik ook de rust in mezelf kunnen vinden. Ik ben niet alleen maar bezig met problemen, maar leef meer in het moment. Daarnaast heb ik mijzelf als persoon meer centraal gesteld. Dit gedrag straal ik uit naar mijn omgeving. Ik sta open voor personen en ontmoetingen, dit was voorheen ondenkbaar. Door het herkennen en erkennen van situaties en meer in contact met mijn gevoel te staan, krijg ik ontzettend veel terug van mijn naaste omgeving. Kortom: ik ben het leven meer gaan waarderen!"