Home Inloggen De coach-opleiding 2024 is gestart! Meedoen? Uit Je Hoofd, In Je Lijf Hervind evenwicht tussen hoofd, lichaam en emoties

 

 

 Werkgevers

 

  

Herken je dat medewerkers vaak niet lekker in hun vel zitten of niet op je juiste manier uitgedaagd worden? Denk dan niet alleen aan gejaagde medewerkers, maar ook medewerkers met een lusteloze uitstraling, een geïrriteerde houding, of juist een collega die vaak klaagt over fysieke problemen. Dit kunnen allemaal signalen zijn dat medewerkers te veel aan hun hoofd hebben, zowel privé als op het werk. 

 

Stressklachten bij medewerkers kunnen op verschillende manieren naar voren komen bij de werkgever. En dan doelen wij nadrukkelijk niet alleen op werknemers die uitvallen door ziekte, maar ook werknemers die ongewenst gedrag in algemene zin laten zien. Informatie uit de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) of uit een medewerkers-tevredenheidsonderzoek of wellicht ziekteverzuimgegevens, kunnen voor leidinggevenden aanleiding zijn om maatregelen te nemen.  Mentale ongezondheid onder werknemers leidt in veel gevallen immers tot grote kosten voor de werkgever. Ruim 1 op de 7 werknemers in Nederland heeft last van werkstress (bron: monitorarbeid/TNO). Een derde van het werk-gerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1. 

 

Wat doen wij anders dan reguliere coaching?

 

 

Om stress en stress-gerelateerde klachten in de kern aan te pakken, is er méér nodig dan gesprekken alleen. Gedrag veranderen -zeker wanneer iemand hier al jarenlang mee kampt- is niet eenvoudig. Gesprekken kunnen weliswaar de nodige inzichten verschaffen en motiverend werken, maar daarmee bereik je slechts een deel van de verandering. Bovendien zal het nieuwe gedrag vaak niet duurzaam zijn.

 

Door jarenlange ervaring met gedragsverandering, hebben wij gemeend dat er méér nodig is. Blijvend resultaat vraagt dat werknemers dagelijks bezig moeten zijn met hun verandering en ze moeten het ook leuk vinden om te doen. Iedereen heeft het immers al zo druk. 

 

De programma’s van het platform ‘Uit je hoofd, in je lijf’ bieden een praktische en ook aantrekkelijke leeromgeving. Dagelijks kan de werknemer inloggen en oefenen met gedragsverandering. Bovendien verschaffen we de nodige live ontspanning met behulp van onze oefeningen op de app Insight Timer. Dit zien wij nou als de sportschool voor de mind!

 

Stap voor stap werken aan het hervinden van een balans: live, online en fysiek is een combinatie die zijn vruchten afwerpt!

 

         

Download folder 2024

Onze flyer wordt elk jaar aangepast.

  


 

Ieder jaar weer klinkende cijfers

  

Maar ook op grote schaal houden wij als enig coachplatform onze resultaten nauwkeurig bij! Volledig geanonimiseerd en uiteraard alleen na toestemming van de betreffende deelnemer. We kunnen resultaten uitdraaien per organisatie, per tijdvak of op elk ander selectiecriterium.      

 

De gemiddelde resultaten van onze Aanpak van Stress training over heel 2023 zie je hier afgebeeld.

 


Vele tevreden deelnemers


 

Vele mensen hebben de afgelopen jaren kennis gemaakt met de programma’s van ons platform. Na afloop van ieder traject krijgt de medewerker zijn eigen resultaten en zijn persoonlijke plan van aanpak geprint in een individuele eindrapportage

 

Hieronder zie je enkele reacties van de honderden deelnemers die de training inmiddels met positief resultaat hebben gevolgd.

 

 

 

Jaap | Medewerker Onderwijs Ik kan de Aanpak van Stress training aanraden aan iedereen die het gevoel heeft op slot te zitten of vast te lopen in frustraties en die de durf heeft om zichzelf eens kritisch onder de loep te nemen. Ik heb weer energie en ik kan weer genieten. Ik kan mezelf in het moment brengen en een kop koffie zetten met een vakantiegevoel. Hernieuwd genieten van mijn kinderen. etc. Dat geeft zoveel geluk en energie terug die ik uit het oog was verloren, dat ik zou willen dat ik deze training eerder had gedaan.
Jaap | Mdw Onderwijs Deelnemer - werkzaam in het onderwijs Ik kan deze training aanraden aan iedereen die het gevoel heeft op slot te zitten of vast te lopen in frustraties en die de durf heeft om zichzelf eens kritisch onder de loep te nemen. Ik heb weer energie. Ik kan nu weer genieten. Ik kan mezelf in het moment brengen en een kop koffie zetten met een vakantiegevoel. Hernieuwd genieten van mijn kinderen. etc. Dat geeft zoveel geluk en energie terug die ik uit het oog was verloren dat ik zou willen dat ik deze training eerder had gedaan.