Home Inloggen Dit najaar start weer een nieuwe coach-opleiding! Uit Je Hoofd, In Je Lijf Hervind evenwicht tussen hoofd, lichaam en emoties

 

Wat heb je nodig?

 

 

Afhankelijk van de keuze die je maakt voor de een van de trainingsvormen, heb je andere materialen en middelen nodig.

 

Digitaal account op de website

Bij beide vormen van begeleiding (persoonlijk en in een groep), dien je te beschikken over een persoonlijk account op de trainingssite. De toegangscode voor de trainingssite kun je aanschaffen in de webwinkel. Indien je gebruik maakt van persoonlijke begeleiding kun je overleggen met je coach of hij/zij de code voor je aanschaft. Als je kiest voor de online groepstraining dien je de code zelf vooraf aan te schaffen.

Na betaling ontvang je de eigen toegangscode en wachtwoord in je mailbox. Ga naar de website, kies rechtsboven voor 'Inloggen' en maak een nieuw account aan. Je kunt dan direct met de training starten.

 

Computer of laptop met webcam
Indien je kiest voor de online begeleiding in een groep, dien je te beschikken over een computer met webcam, microfoon en headset. Bij de meeste computers is dit echter al standaard ingebouwd. Wil je meedoen met de online training via de Virtual Classroom, dan is het raadzaam om gebruik te maken van een headset. Zonder headset gaat het geluid onder de deelnmeers gemakkelijk rondzingen. Een eenvoudig paar oortjes is voldoende om mee te kunnen doen. 

 

Training Aanpak van Stress: hartcoherentie-apparaat (niet noodzakelijk)
Omdat een aanzienlijk deel van de training Aanpak van Stress in gaat op het verhogen van je hartcoherentie, is het wellicht aantrekkelijk om een hulpmiddel aan te schaffen, die deze coherentie direct zichtbaar maakt. Momenteel zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar op de markt. Indien je kiest voor individuele begeleiding, overleg dan met je coach of hij/zij een apparaat in bruikleen heeft voor jou. 

Er zijn speciale coherentie-apparaatjes (ook wel bio-feedback apparaat genoemd) verkrijgbaar, die je kunt aansluiten op je oorlel en die op basis van je hartslag de coherentieweergeven. De ervaring leert dat deze apparaatjes zeer nauwkeurig direct feedback geven, hetgeen je motivatie en betrokkenheid bij de oefeningen enorm verhoogt! Meer informatie kun je vinden op http://hartcoherentie.startpagina.nl en kies dan voor bio-feedback producten, zoals de stresseraser, de stresschecker of de emwave2.

 

Er zijn tegenwoordig ook apps (tegen betaling) beschikbaar die je kunt downloaden op je telefoon. Deze apps maken gebruik van de lichtsensor van je camera en pakken je hartslag op vanuit je vinger. De apps zijn iets minder nauwkeurig, maar zijn ook een stuk goedkoper. Kijk in de appstore bijvoorbeeld naar HeartRate+ of Stresscheck (Iphone) of naar CardiacCoherence (Android), maar er zullen steeds nieuwe apps verschijnen, dus zoek ook op Coherence of (Hart)Coherentie, voordat je tot aankoop over gaat.

 

Alhoewel het niet noodzakelijk is, zouden we je echter willen aanraden om een van deze apparaatjes aan te schaffen of te zoeken naar een geschikte app op je telefoon, zodat je het ook in de toekomst kunt blijven gebruiken om stressreacties gericht te verminderen.