Home Inloggen Dit najaar start weer een nieuwe coach-opleiding! Uit Je Hoofd, In Je Lijf Hervind evenwicht tussen hoofd, lichaam en emoties

Positiviteit in 7 stappen

Geplaatst door Frances van Dinther op 19 februari 2015.Gelukpositiviteit

Het hebben van aandacht voor positieve gevoelens werkt versterkend en helend op je gezondheid. Daar is inmiddels al veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Het oproepen van positiviteit heeft niet alleen op het moment zélf, een effect op je welbevinden, maar het werkt ook nog eens door op de lange termijn. Je zou het zo kunnen zien dat het regelmatig oproepen van posiviteit een soort van ‘matrasje’ legt tegen de negativiteit. Dat betekent absoluut niet dat je geen negatieve zaken meer ervaart, maar het betekent wel dat het minder hard binnen komt én dat je er sneller weer ‘uit’ komt.

 

Thema’s als positiviteit, geluk en welbevinden, passeren op deze website regelmatig de revue, want het mooie is: het is gewoon aan te leren!! In de training Uit je hoofd, is zelfs een hele module gewijd aan het thema positiviteit. En natuurlijk is het zo dat de ene persoon van nature meer open staat voor positieve ervaringen dan de ander, maar het feit blijft dat je er zélf wel degelijk invloed op hebt. Vergelijk het met het opbouwen van je conditie: we starten allemaal met een andere basis, dat heet aanleg, maar door met regelmatig te oefenen gaat bij iedereen die basisconditie omhoog. Zo werkt het ook met positiviteit. Dus wat let je?

 

Wil je direct aan de slag? Dan zijn dit alvast 7 korte tips om positiviteit direct vorm te geven in je eigen leven:
 

1. Wees dankbaar voor kleine dingen

2. Steek tijd en energie in anderen

3. Toon interesse in de ander

4. Omring jezelf met positieve mensen

5. Luister niet naar demotiverende meningen

6. Wees vergevensgezind

7. Glimlach eens wat vaker

 

Hoe je deze tips op een praktische manier vorm geeft, lees je in het uitgebreide artikel. Voor de betreffende website, klik op de bronvermelding.

 

Bron: De Morgen

Meer artikelen