Home Inloggen Dit najaar start weer een nieuwe coach-opleiding! Uit Je Hoofd, In Je Lijf Hervind evenwicht tussen hoofd, lichaam en emoties

Koester de mensen om je heen!

Geplaatst door Frances van Dinther op 23 november 2014.Positiviteit Geluk

Positieve psychologie is de wetenschappelijke studie van datgene wat het leven écht de moeite waard maakt. Uit heel veel onderzoeken en analyses is het volgende feit vast komen te staan: andere mensen zijn belangrijk voor ons geluk en onze gezondheid!

Als je de onderzoeken naar positiviteit en geluk bekijkt vallen verschillende zaken op: geluk is je gegeven maar neemt toe als je drie factoren in acht neemt:

Fit: door een gezonde levensstijl in acht te nemen en jezelf te verzorgen, blijf je fit en voel je je gelukkiger

Friends: zorg voor minimaal 4 hechte vriendschapsbanden waarin vertrouwen een belangrijke rol speelt

Fun: zorg dat je genoeg plezier beleeft aan datgene wat je doet ipv najagen van succes.

 

Met geld kun je natuurlijk ook een stuk geluk ‘kopen’, mits je het (ten dele) aan anderen besteed. Prestaties zijn bevredigend, maar juist als ze door anderen worden gezien en bevestigd. Een goede vriend op het werk is belangrijker dan meer loon of een hogere status En de beste manieren om te genieten, is in het gezelschap van anderen te zijn.

De les die je hieruit kunt trekken is dat je het geluk niet alleen in jezelf moet zoeken, maar juist kunt vinden in je betrokkenheid bij anderen. Koester de mensen die belangrijk voor je zijn: ouders, leerkrachten, gezin, familie en vrienden, want zij geven je meer geluk dan je je nu misschien realiseert!

 


Meer artikelen